top of page

Hoidot

Mihin MyFascia sopii?

  • Selän ongelmat

  • Niskan, hartian ja olkapään ongelmat

  • Kyynärpään ja ranteen ongelmat

  • Lonkan ja reiden ongelmat

  • Polven ja pohkeen ongelmat

  • Nilkan ja jalkaterän ongelmat

  • Ennakoiva kehonhuolto

  • Liikkuvuuden parantaminen

  • Arven hoito

 

MyFascia sopii kaikille

 

Faskiahoito sopii kaikenikäisille, vauvoista alkaen. Flunssan tai infektiotaudin aikana hoitoa ei tehdä.

 

Mahdolliset perussairaudet eivät yleensä estä hoitoa. MyFascia ei paranna perussairauksia, mutta joskus kehon kireyden poistaminen voi tuoda helpotusta perussairauteen. Esimerkiksi joillakin MS-tautia sairastavilla säännöllinen faskiahoito on vaikuttanut positiivisesti remissioihin.

 

Vanhuksen faskiahoito vähentää kipuja sekä auttaa ylläpitämään hyvää kuntoa ja kotona pärjäämistä. 

 

Mikä on MyFascia?

 

MyFascia on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä lihaskalvojen hoito- ja liikekonsepti. MyFascia pohjautuu meridiaaneihin ja ajatukseen siitä, että kehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Siksi hoidossa ei käsitellä pelkkää ongelmakohtaa, vaan huomioidaan kehon kokonaisuus ja syvemmät lihaskalvorakenteet. Esimerkiksi vatsan alueen faskiahoito voi tuoda ratkaisun refluksiin tai kuukautiskipuihin. 

 

MyFascian vaikutus on kokonaisvaltaisempi ja syvempi kuin tavanomaisten fysioterapiahoitojen. Fysiikan lisäksi hoito huomioi henkisen hyvinvoinnin ja liikkeen merkityksen – motivoivasti ja aktivoivasti. MyFascia kehittää myös asiakaan omaa taitoa kuunnella kehoaan ja ymmärtää sen viestejä.

 

Miksi alkuhaastattelu on tavallista tarkempi?

 

MyFascia aloitetaan haastattelulla, jossa kartoitetaan kehoosi tällä hetkellä vaikuttavat tekijät. Miksi joku asia vaivaa sinua juuri nyt, miksi se särkee, on kireä tai haittaa jokapäiväistä elämääsi? 

 

Haastattelu kartoittaa myös kehosi tarinan. Lapsena moni meistä on pudonnut puusta, törmäillyt pulkalla tai kaatunut pyörällä – ja kärsii siitä tietämättään vielä tänäänkin. Lapsena tai nuorena saatu vamma voi ohjata kehon liikkumaan väärin. Kuorma kertyy vuosien mittaan, kunnes se kasvaa oireeksi ja kivuksi, josta ei pääse vapaaksi.

 

Onneksi jopa varhaislapsuuden vammoihin pohjautuvia ongelmia voidaan paikantaa ja hoitaa. Esimerkiksi kolmikymppisen pahojen päänsärkyjen syyksi voi paljastua oma syntymätapa: sektio- tai imukuppisynnytys.  

 

Kokonaisvaltainen tutkimus

 

Haastattelun jälkeen terapeutti tutkii kehon käsin. Jokainen keho on yksilöllinen kalvorakenteita ja lihasten kiinnittymistä myöten.

 

Saatat kokea oivalluksia tai yllätyksiä, sillä esiin tulevat nekin rajoitteet, joihin olet itse jo tottunut. Esimerkiksi jos kyykkyyn meneminen on ollut vaikeaa, keho on voinut hakea omanlaisensa tavan kyykistyä tai yksinkertaisesti korvannut kyykistymisen selän kumartamisella.

 

Kullakin käynnillä hoitotapa valitaan erikseen. Jokaisen yksilön elimistön reaktiot ovat hyvin erilaisia, joten tilanteen jatkuva tarkkailu ohjaa hoidon oikeaan suuntaan.

 

Faskiahoidon jälkeen

 

Sinulla on vapaus vaikuttaa hyvinvointiisi. MyFascia-hoitoon sisältyy ohjaus ja neuvonta, jotka auttavat sinua tukemaan oman kehosi hyvinvointia juuri sinun kehollesi sopivilla harjoitteilla.

 

Opit kuinka voit parantaa asentoasi työssä, liikunnassa ja arjen keskellä. Saat neuvot päivän mittaan tehtäviin helppoihin liikkeisiin ja siihen, kuinka hoidat itseäsi parhaalla mahdollisella tavalla. 

 

Oman huomionsa saavat myös uni, ravinto ja mieli. Saat kokonaisvaltaisen avun oman hyvinvointisi palapelin ratkaisemiseen.

 

Leikkaus edessä?

 

Leikkaus on monelle se viimeinen vaihtoehto. Sidekudoskalvoja käsittelevä MyFascia on pehmeämpi hoitokeino, joka voi säästää esimerkiksi olkapää- tai rannekanavaleikkaukselta. 

Jos olet menossa leikkaukseen, tutustu myös leikkausarven hoitoon.

bottom of page