top of page
myfascia-fysio.jpg

MyFascia-hoito

Kaipaatko kehonhuoltoa, rentoutusta, parempaa unta tai lisää liikkuvuutta? 

 

MyFascian avulla optimoit kudostesi elastisuuden ja kehosi toimintakyvyn. Joustava keho jaksaa paremmin ja vähentää vammojen riskejä. Ennaltaehkäisevä kehonhuolto on hyvä tehdä muutaman kerran vuodessa, jotta alkavat ongelmat havaitaan jo varhaisessa vaiheessa.

 

Rentouttava hoito palauttaa kudoksia rasituksen jälkeen. MyFascia toimii kokonaisvaltaisena elvyttäjänä ja helpottaa niin psyykkistä kuin fyysistä stressiä.

myfascia-fysio3.jpg

MyFascia hoito auttaa myös akuuteissa sekä

pitkään jatkuneissa kiputilanteissa

MyFascia sopii niin toiminnallisen kivun kuin rakenteellisista tekijöistä johtuvien ongelmien hoitoon. 

 

Hoito on ongelmanratkaisua, jonka tavoitteena on pitkäänkin jatkuneen vaivan korjaaminen ja kehon vapauttaminen tasapainoiseen liikkeeseen.

 

Kehon sidekudoskalvo faskia on lihaksia tiheämmin hermotettu. Faskioiden manipulaatio onkin tehokas apu lihas- ja tukielinongelmien aiheuttamaan kipuun. 

MyFascialla hoidetaan myös arpia

 

MyFascialla hoidetaan:

  • Sektioarpia

  • Polven ja olkapään tähystysleikkauksen arpia

  • Muun tähystysleikkauksen arpia

  • Tekonivelleikkauksen arpia (mm. tekolonkka)

  • Selkäleikkauksen arpia

  • Onnettomuuden tai muun vamman aiheuttamia arpia

 

Hoitamaton arpi voi kiristää kehoa. Esimerkiksi sektioarpi voi tuntua alaselkäkipuna tai lonkkaleikkauksen arpi koko lantion alueen särkynä. 

 

Hoito aloitetaan arven tutkimisella: kudosten kaikkien kerrosten tulisi liikkua vapaasti joka suuntaan, myös suhteessa alla oleviin rakenteisiin nähden. Puristuksissa oleva hermopääte tai kiinnikkeet voivat aiheuttaa kipua. MyFascia-käsittelyssä kalvorakenteiden liikkuvuus hoidetaan kuntoon ja kudosten elastisuus palautuu normaaliksi.

 

Usein arven hoitoon riittää yksi käynti. Hankalakin tekonivelarpi saadaan yleensä kuntoon muutamalla hoitokerralla.

MyFascia-hoito sopii vauvoille ja lapsille

 

MyFascia-hoito sopii myös vauvoille, lapsille ja nuorille. Juuri lasten hoitaminen on erittäin tärkeää!

 

Jos vauva putoaa sängystä, lapsi kaatuu tai nuori vammautuu harrastuksissa tai liikenteessä, ongelma voi jäädä muhimaan, kunnes kolmikymppisenä tilanne on todella huono eikä ongelman alkusyytä välttämättä edes osata havaita. Ajoissa tehty faskiahoito voi ratkaista tilanteen ajoissa.

 

Pisimmät hoitoketjut alkavat omasta syntymästä. Sujuvassa alatiesynnytyksessä synnytyskanava muovaa vauvan pään luut ja faskiajärjestelmän luonnollisella tavalla. Sen sijaan sektiolla syntyneillä tai imukuppisynnytyksen kokeneilla lapsilla on usein ongelmia pään alueella. Faskian häiriöt voivat oireilla fyysisten vaivojen lisäksi esimerkiksi keskittymisen ja oppimisen vaikeutena tai puheentuoton viivästymisenä.

 

Sektiolla synnyttäneille naisille suosittelemme sektioarven hoitoa. Hoitamattoman sektioarven aiheuttama kireys voi oireilla esimerkiksi selkäkipuna.

Sekä odottaville ja synnyttäneille äideille

 

MyFascia-hoito sopii erinomaisesti odottaville ja synnyttäneille äideille!

MyFascia Odotus on raskaana oleville suunnattu palvelu, jossa tutkitaan ja hoidetaan kaikkia raskauden aikaisia vaivoja yksilöllisesti. Tällä käynnillä on mahdollista keskustella myös ennaltaehkäisevässä mielessä esimerkiksi raskauden aikaiseen liikuntaan liittyvistä erityispiirteistä ja saada yksilöllisiä ohjeita omaan harjoitteluun, käynnille voi tulla, vaikkei mitään erityisiä vaivoja siis olisi. 
 

MyFascia Äitiys on yhdistelmä äitiysfysioterapiaa ja MyFascia-hoitoa asikkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Vastaanotolla hoidetaan kaikkia synnytyksen jälkeisiä mahdollisia vaivoja yksilöllisesti, kokonaisvaltaisesta näkökulmasta. Myös ennaltaehkäisevässä mielessä mm. liikunnan pariin palaamiseen liittyviä asioita käsitellään tällä käynnillä usein. Mikäli olet synnyttänyt hiljattain, etkä ole käynyt vielä äitiysfysioterapeutin vastaanotolla, on suositeltavaa valita ensimmäiseksi käynniksi MyFascia Äidin jälkitarkastus -palvelu, joka on pidempikestoinen ja siten tutkimuksiltaan laajempi kuin 60min käynti. 60min kestoinen palvelu soveltuu erinomaisesti jatkokäynneiksi.

MyFascia - hoidon hinta alkaen 70€

MyFascia Rentoutus tuo luksusta arkeen

 

MyFascia Rentoutus perustuu suomalaisen kirurgin jo edesmenneen, Yrjö Kajavan 100 vuotta vanhoihin oppeihin. Hoito voidaan tehdä myös vagus-hermoa aktivoiden.

 

Hoito kestää noin 90min ja on rentouttava koko kehon hoito.
Faskiaan kohdistuvilla hoito-otteilla vaikutetaan ääreis- ja keskushermostoon, pintaveren- sekä imunestekiertoon. Samalla saadaan kalvorakenteiden liikkuvuutta ja elastisuutta parannettua.

 

Hoito vaikuttaa stressiä alentavasti, kipuja vähentäen sekä helpottaa erilaisissa turvotustilanteissa. 


MyFascia Rentoutus hoitoon voi tulla erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen vähentämiseksi sekä yleisen rentoutumisen saavuttamiseksi. Hoito sopii kaikenikäisille ja keho käsitellään varpaista päähän saakka yhden hoitokerran aikana.

Hoidon hinta alkaen 100€

bottom of page