top of page

MyFascia-hoidon kehittäjät

IMG_8590.JPG

MyFascia-konseptin on kehittänyt kaksi suomalaista, kansainvälisesti kokenutta fysioterapeuttia, Tuulia Luomala ja Mika Pihlman.

He halusivat löytää tavallista fysioterapiaa syvemmän ymmärryksen kehosta ja sen luonnollisesta liikkeestä. Tuulian kiinnostus kumpusi pilateksen ja ratsastuksen maailmasta; Mikan juuret ovat valmennuksessa, kamppailulajeissa ja voimaharjoittelussa.

 

Uuden oivalluksen etsinässä Tuulian ja Mikan ensimmäinen polku oli Maitland-konsepti, eli nikamien ja nivelten mobilisointi ja manipulointi. Se ei kuitenkaan selittänyt, miksi keho toimii niin kuin toimii.

 

Tuulia ja Mika hakivat vastauksia akupunktiosta, triggerpisteistä, erilaisista liikkeenhallintamenetelmistä, toiminnallisesta harjoittelusta ja kansainvälisiltä dissektio-kursseilta. 

 

Eri suuntiin haarautuville poluille löytyi lopulta yhdistävä tekijä: faskia eli sidekudoskalvo. Se ympäröi Teräsmiehen puvun lailla koko lihaksistoamme, kudoksiamme ja elimiämme.


”Faskioiden kautta ymmärsimme kehon kokonaisuutena. Huomasimme, kuinka yksittäinenkin toiminnan häiriö vaikuttaa koko kehoon”, Tuulia ja Mika kertovat.

 

Tuulia ja Mika ovat nousseet kansainvälisesti tunnetuiksi faskia-asiantuntijoiksi. He ovat myös kirjoittaneet alan ensimmäisen suomalaisen tietokirjan, Faskia terapian ja liikkeen näkökulmasta.

Tuulia ja Mika ovat kirjoittaneet myös toisen kirjan: Liikkuvuusharjoittelu – Hallittua voimaa ja liikkuvuutta. 

Hoitotilanteessa he kuitenkin kohtaavat vielä pätevämmän tietäjän: asiakkaan oman kehon. Keho on viisas ja kantaa mukanaan kaiken kokemansa. Se kompensoi kohtaamansa rajoitteet, kireyden ja epätasapainon omalla tavallaan pysyäkseen toimintakykyisenä. 

 

Siksi MyFascia-hoito on aina yksilöllistä ja asiakasta kuuntelevaa. Yhteisen ymmärryksen ja kehon tasapainotuksen kautta on mahdollista löytää ongelman todellinen ratkaisu ja aito liikkeen vapaus.

bottom of page